sombra lateral
Logo de Costa Daurada
Enllaš a la galeria d'imatges Enllaš al tour virtual de la Costa Daurada

GAUDIM LA CULTURA


ROMANITAT - TARRAGONA

 


Tarragona va ser fundada pels Escipions al voltant del 218 abans de Crist i en poc temps es va convertir en la capital de la Hispània Citerior, motiu pel qual la petjada dels romans està present a la zona. El conjunt arquitectònic de la ciutat va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2000.

Passejar per la ciutat és trobar restes romanes a cada cantonada. Destaca la més antiga de totes, que és la muralla, que va cercar la ciutat. La part baixa de la qual és fins i tot anterior a l’època Romana i va servir de defensa a l’assentament Ibèric que havia estat instalat amb anterioritat. Actualment es conserven tres torres, la de l’Arquebisbe, la de Cabiscol i la de Minerva. Una altra construcció romana és l’amfiteatre, edificat al segle II. L’amfiteatre va ser el gran centre de l’entreteniment a la ciutat, juntament amb el circ, on es feien curses de carros. Una altra edificació és el fòrum, punt de trobada i de reunió de les elits locals. Però si per alguna cosa van ser coneguts els romans va ser per la logística, van aconseguir pedra per edificar (la pedrera del Mèdol) i van construir dos aqüeductes que van abastar d’aigua la ciutat. Tots aquests records d’un passat romà gloriós es poden visitar a Tarragona i les rodalies.

 

 

fotos anfiteatre/ Arc de Barà


 

Monuments del conjunt arquitectònic declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco:


Amfiteatre Romà
Aqüeducte de les Ferreres conegut com a Pont del Diable
Arc de Berà
Circ romà
Fòrum local o Fòrum de la colònia
Forum provincial
Muralles
Museu i necròpolis paleocristians
Pedrera del Mèdol
Teatre romà
Temple (recinte de culte)
Torre dels Escipions
Vil·la romana de Centcelles
Vil·la romana dels Munts

 

 

www.tarragonaturisme.cat

 

 

foto Aqueducte Tarragona 

Destacats
 

Exposició de pintura "Sorolla. Apunts a la sorra"

Del  3 de novembre de 2016 al 5 de març de 2017 a CaixaForum Tarragona. L'exposició  revela l'amplitud d'una faceta de la producció del pintor valencià encara força desconeguda i gairebé sempre considerada un mer suport per a l'estudi d'obres concretes de la seva producció pictòrica. Horari: de dilluns a divendres: de 9h a 21h; dissabtes, diumenges i festius: de 11h a 14h i de 16h a 21h. Visites comentades en català i castellà, dissabtes i diumenges, a les 19h, prèvia reserva (preu: 3€). Entrada lliure.  Més informació : 
agenda.obrasocial.
lacaixa.es/ca/
caixaforum-tarragona

Tel. +34  977 248 871
 

......................................
Consulta els Teatres  a la Costa Daurada

Copyright Patronat de turisme de la Diputaciˇ de Tarragona, telf:(0034) 977 23 03 12 AvÝs legal | Protecciˇ de dades | CrŔdits