sombra lateral
Logo de Costa Daurada
Enllaš a la galeria d'imatges Enllaš al tour virtual de la Costa Daurada

GAUDIM LA CULTURA


ROMANITAT - TARRAGONA

 


Tarragona va ser fundada pels Escipions al voltant del 218 abans de Crist i en poc temps es va convertir en la capital de la Hispània Citerior, motiu pel qual la petjada dels romans està present a la zona. El conjunt arquitectònic de la ciutat va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2000.

Passejar per la ciutat és trobar restes romanes a cada cantonada. Destaca la més antiga de totes, que és la muralla, que va cercar la ciutat. La part baixa de la qual és fins i tot anterior a l’època Romana i va servir de defensa a l’assentament Ibèric que havia estat instalat amb anterioritat. Actualment es conserven tres torres, la de l’Arquebisbe, la de Cabiscol i la de Minerva. Una altra construcció romana és l’amfiteatre, edificat al segle II. L’amfiteatre va ser el gran centre de l’entreteniment a la ciutat, juntament amb el circ, on es feien curses de carros. Una altra edificació és el fòrum, punt de trobada i de reunió de les elits locals. Però si per alguna cosa van ser coneguts els romans va ser per la logística, van aconseguir pedra per edificar (la pedrera del Mèdol) i van construir dos aqüeductes que van abastar d’aigua la ciutat. Tots aquests records d’un passat romà gloriós es poden visitar a Tarragona i les rodalies.

 

 

fotos anfiteatre/ Arc de Barà


 

Monuments del conjunt arquitectònic declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco:


Amfiteatre Romà
Aqüeducte de les Ferreres conegut com a Pont del Diable
Arc de Berà
Circ romà
Fòrum local o Fòrum de la colònia
Forum provincial
Muralles
Museu i necròpolis paleocristians
Pedrera del Mèdol
Teatre romà
Temple (recinte de culte)
Torre dels Escipions
Vil·la romana de Centcelles
Vil·la romana dels Munts

 

 

www.tarragonaturisme.cat

 

 

foto Aqueducte Tarragona 

Destacats
 

Exposició "Mediterrani"

Del  5 d'abril al 30 de juiol a CaixaForum Tarragona. La riquesa i la diversitat del Mediterrani no només té a veure amb la vida que habita a les seves aigües, sinó també amb la flora i la fauna que poblen les seves costes, marcades per la climatologia temperada. En aquesta exposició t'oferim una perspectiva àmplia del Mediterrani, com una àrea biològicament fascinant, tot i que, avui en dia, diversos factors amenacen seriosament la sostenibilitat mediambiental.  Horari: 9h a 21h (dilluns a divendres), 11h a 14h i 16h a 21h (dissabtes, diumenges i festius). Entrada gratuïta.   Més informació : 
agenda.obrasocial.
lacaixa.es/ca/
caixaforum-tarragona

Tel. +34  977 249 871
 

......................................




Consulta els Teatres  a la Costa Daurada

Copyright Patronat de turisme de la Diputaciˇ de Tarragona, telf:(0034) 977 23 03 12 AvÝs legal | Protecciˇ de dades | CrŔdits