sombra lateral
Logo de Costa Daurada
Enllaš a la galeria d'imatges Enllaš al tour virtual de la Costa Daurada

GAUDIM LA CULTURA


LA RUTA DEL CISTER


L’anomenada Ruta del Cister és un recorregut per tres monestirs on es van establir els monges de l’ordre del Cister: Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges, aquest últim situat a la província de Lleida. En aquests tres espais es van aixecar edificis administratius, hospitals, capelles, cases d’artesans i s’hi van crear granges. L’enllaç entre aquests tres monestirs és la Ruta del Cister.

La ruta comença al monestir de Santes Creus, fundat al1150, l’únic que actualment no té vida monàstica. És per això que es pot accedira a espais que en altres llocs estan vedats als visitants, com els dormitoris, on s’hi celebren concerts de música clàssica. A Santes Creus també es pot visitar el columbari de Vila-rodona, la tomba del rei Pere el Gran o l’església romànica del Pla, dedicada a Santa Maria. El conjunt del monestir va ser declarat Monument Històricoartístic Nacional el 1951.
El punt central de la ruta és el monestir de Poblet, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1991. Va ser un dels centres neuràlgics de la Corona d’Aragó, ja que al monestir reposen els cossos de diversos reis. Construït el mateix any que Santes Creus, Poblet, manté la comunitat dels monjos, que tenen cura de les instal·lacions. Es pot visitar el lavatori, la sala capitular, on es fa l’elecció de l’abat i les professions o les tombes reials. El monestir acull, a més, dos museus complementaris, el del Palau del Rei Martí i el de la Restauració.
La ruta acaba a Vallbona de les Monges, a la província de Lleida. El monestir va integrar-se a l’ordre del Cister el 1176 i és femení, conservant ininterrompudament la comunitat durant més de 800 anys. 

 

Per a més informació: www.larutadelcister.info

  

   foto Poblet         Claustre Monestir de Santes Creus


 
 Monestir de Santes Creus
 "TINET- Diputació de Tarragona" 

Destacats
 

Exposició "Mediterrani"

Del  5 d'abril al 30 de juiol a CaixaForum Tarragona. La riquesa i la diversitat del Mediterrani no només té a veure amb la vida que habita a les seves aigües, sinó també amb la flora i la fauna que poblen les seves costes, marcades per la climatologia temperada. En aquesta exposició t'oferim una perspectiva àmplia del Mediterrani, com una àrea biològicament fascinant, tot i que, avui en dia, diversos factors amenacen seriosament la sostenibilitat mediambiental.  Horari: 9h a 21h (dilluns a divendres), 11h a 14h i 16h a 21h (dissabtes, diumenges i festius). Entrada gratuïta.   Més informació : 
agenda.obrasocial.
lacaixa.es/ca/
caixaforum-tarragona

Tel. +34  977 249 871
 

......................................
Consulta els Teatres  a la Costa Daurada

Copyright Patronat de turisme de la Diputaciˇ de Tarragona, telf:(0034) 977 23 03 12 AvÝs legal | Protecciˇ de dades | CrŔdits